معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

حافظ به روایت محمدکاظم کاظمی | غزلیات حافظ آینه تجربه‌های زندگی انسان‌هاست

  • کد خبر: ۸۳۷۴۲
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۱
حافظ به روایت محمدکاظم کاظمی | غزلیات حافظ آینه تجربه‌های زندگی انسان‌هاست
شاعر و نویسنده اهل افغانستان با اشاره به اینکه پختگی اشعار یکی از دلایل محبوبیت حافظ است، گفت: غزلیات حافظ آینه مفاهیم الهی و تجربه‌های زندگی انسان‌هاست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمدکاظم کاظمی در محفل ادبی «در محضر لسان‌الغیب» که امروز، ۲۰ مهر ماه، همزمان با روز بزرگداشت حافظ در کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، با اشاره به زندگی شخصی حافظ، اظهارکرد: شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی متخلص به حافظ زندگی آرام و بی‌دغدغه‌ای نسبت به دیگر شاعران همچون مولوی داشته است. او در شیراز به دنیا آمد و در محضر استادان علم آموخت. به همنشینی با شاهان پرداخت. حافظ قرآن کریم به چهارده روایت شد و به زندگی خود در شیراز ادامه داد، اما زمانه زندگی او زمانه‌ای پر آشوب بوده است. زمانه‌ای که در آن چندین شاه با حکومت‌های کوتاه و جابه‌جایی‌ها و تحولات فراوان حکومت کردند و جامعه با آشوب، ریا پروری و فساد همراه بود.

وی ادامه داد: نظام موجود در دوران حافظ حاصل حمله مغول به ایران بوده است و حافظ به نوعی این مسائل را در اشعار خود آورده است. از عشق و عرفان تا برخورد با زهد ظاهری و انتقاد را می‌توان در اشعار حافظ به راحتی احساس کرد.

کاظمی با بیان این‌که یکی از دلایل محبوبیت حافظ در میان شاعران ایرانی پختگی او در اشعارش است، تصریح کرد: حافظ میوه و حاصل تلاش چندین قرن بزرگان در عرصه ادبیات است. در اعصار گذشته از رودکی تا سعدی، شعرها غالباً در دو بستر عشق و عرفان سروده می‌شدند، در حالی‌ که حافظ این دو حوزه را با هم تلفیق می‌کند. یکی دیگر از عوامل ماندگاری اشعار حافظ این است که علاوه بر جنبه عشق و عرفان به مسائل اجتماعی دوران خود نیز می‌پردازد و به عبارتی این ویژگی خاص حافظ نسب به دیگر شاعران است که غزلیاتش چند وجهی است و به صورت همزمان به مسائل اجتماعی، عشق، عرفان و معنویت می‌پردازد.

وی خاطرنشان کرد: شعر حافظ وجوه باطنی زندگی انسان‌ها را به نمایش می‌گذارد و حکمت الهی را با تجربه‌های زندگی ادغام و به شعر تبدیل می‌کند. به عنوان مثال در بیت «آسمان بار امانت نتوانست کشید/ قرعه کار به نام من دیوانه زدند» اشاره به وظیفه الهی و اجتماعی فرد در جامعه دارد و هم جنبه معنوی و هم جنبه اجتماعی زندگی انسان را بیان می‌کند. می‌توان این گونه گفت که غزلیات حافظ آینه مفاهیم الهی و تجربه‌های زندگی انسان‌هاست و این یکی از مهم‌ترین دلایل ماندگاری و تفأل مردم به غزلیات حافظ است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی، این شاعر و نویسنده مطرح افغانستانی در ادامه این نشست به خوانش غزلی از حافظ و سروده‌ای از اشعار خود به نام «تنظیمات اصلی» با توجه به وضعیت موجود کشور افغانستان پرداخت و همچنین زهرا محدثی خراسانی، شاعر خراسانی نیز به خوانش غزلی از حافظ و سروده‌ای در قالب غزل از اشعار خود پرداخت.

محمدکاظم کاظمی، شاعر و نویسنده متولد ۱۳۴۶ در هرات افغانستان است. کاظمی عضو گروه علمی برون ‌مرزی فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. وی در سال ۱۳۹۵ به عنوان دبیر علمی یازدهمین جشنواره شعر فجر و برگزیده نخستین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخش فارسی‌زبانان شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->